Developing a comprehensive plan to address the needs of young Israeli adults lacking a family support network.
Dare. Dream. Achieve.
Working towards a bright future.
Creating comprehensive social change for young Israeli adults lacking a family support network.
Previous
Next

Lamerhav.
Myself. My best self.

Thousand at-risk young adults in Israel
Lamerhav Houses
years of guidance and support during a key period of life
%
of Lamerhav graduates matriculated from high school
%
of Lamerhav graduates served in the IDF or national service programs
%
of Lamerhav graduates have pursued higher education or training

Who We Are

Thousands of young adults in Israel lack a family support network. Young people from dysfunctional or emotionally or financially unsupportive families, or those who have been placed in out-of-home care (state boarding schools or foster care).
reach the age of 18 and exit these frameworks and their schools, where they find themselves on the outside of the educational and welfare systems. In the absence of assistance and support, these young adults face difficult odds in trying to achieve their potential and break out of the circle of poverty in Israel.

Recent News

Studies & Resources

ההשפעה החיובית של ההשכלה על הכנסתו ורווחתו של הפרט מתועדת בספרות בהרחבה, כמו גם העובדה שבעלי השכלה על-תיכונית משתכרים יותר מבעלי השכלה תיכונית.
אין ספור מחקרים אמפיריים שנערכו במדינות מפותחות ומתפתחות כאחד מצאו מתאם חיובי בין איכות וכמות ההשכלה לבין רמת השכר כבר עם סיום הלימודים והכניסה לשוק העבודה…
קרא עוד

בעקבות פנייה של הנהלת למרחב בוצע סקר בקרב משתתפים בתוכנית. המטרה העיקרית של הסקר הייתה להעריך עד כמה התוכנית משיגה את מטרותיה – קרי, עונה על צרכים של המשתתפים ונתפסת כמקדמת את צרכיהם ההתפתחותיים. מטרת משנית הייתה לאתר תחומים ו/או נושאים בהם יש לבחון מחדש את דרכי הפעולה ו/או את הנושאים בהם תכנית למרחב יכולה ו/או צריכה ליזום שינוי.
השאלה הראשונה שנשאלה במחקר הייתה: “תאר באופן כללי את תכנית “למרחב” ומה חשיבותה עבורך, כפי שאתה רואה זאת כיום”. בתשובה לשאלה זו כתבו המשיבים משפטים מגוונים, בהם…
קרא עוד

מחקר זה בא לבחון את מקומם של בוגרי תוכנית “למרחב”, כאנשים בוגרים המקיימים חיים נורמטיביים. במחקר זה בחנו את מצבם של הבוגרים במספר תחומי חיים, ואת האופן בו הם תופסים את יכולתם להתפתח בתחומים אלו: תעסוקה, לימודים אקדמיים, דיור, ניהול תקציב ותרבות הפנאי. כל אלו נבדקו על סמך דיווח של מדגם מקרב הבוגרים.
הממצאים מראים כי בוגרי “למרחב” דומים במצבם מבחינה תעסוקתית אקדמית וחברתית לאוכלוסיית הצעירים הכללית בארץ, ואף עולים בהישגיהם בהשוואה לאוכלוסיה זו במספר ממדים. מצבם חיובי יותר בהשוואה ליוצאי מסגרות השמה אחרות, שלא השתלבו במסגרת תומכת לאחר סיום מסגרת ההשמה.
קרא עוד